Eenmalige huurverlaging 2021

Eenmalige huurverlaging 2021

In 2021 geldt de Wet eenmalige huurverlaging huurders met een lager Inkomen. Deze wet betekent dat huishoudens in een sociale huurwoning recht hebben op een eenmalige huurverlaging, als ze relatief te duur wonen. Deze eenmalige huurverlaging gaat in per 1 mei 2021. Alleen huurders die hiervoor in aanmerking komen ontvingen in maart 2021 van ons een brief.

Heeft u geen brief ontvangen, maar denkt u wel dat u recht hebt op de huurverlaging? Bijvoorbeeld omdat u pas in 2020 te maken kreeg met een lager inkomen (2 of meerpersoonhuishoudens huishouden € 32.200 en 1 persoonshuishoudens € 23.725). Dan kan u dat zelf ons aanvragen. Bekijk hier of u gebruik kan maken van de eenmalige huurverlaging. 

Wat moet u doen?
U stuurt ons een brief of mail waarin u de eenmalige huurverlaging aanvraagt. Bij uw aanvraag voegt u uw recente inkomensgegevens van alle volwassen leden van uw huishouden. Voor thuiswonende kinderen geldt dat hun inkomen alleen telt als zij 27 jaar of ouder zijn. Verder moet u aangeven uit hoeveel personen uw huishouden bestaat. Als wij deze informatie van u hebben ontvangen gaan wij bekijken of u in aanmerking komt voor huurverlaging en voor welk bedrag. 

Bekijk voor u de aanvraag doet ook op de website van de Rijksoverheid of de huurverlaging wel voor u geldt:  https://tinyurl.com/efhsw4br

Komt u er zelf niet uit? Wij helpen u natuurlijk graag!

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden