Geldzorgen en energietoeslag

Kunt u de (energie)rekening moeilijk of niet meer betalen? Dan is het fijn om te weten dat verschillende organisaties u kunnen adviseren en helpen. Maakt u zich zorgen over het oplopen van een huurachterstand of kunt u de huur niet meer betalen? Dan adviseren we u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Samen met u kunnen wij kijken of u in aanmerking komt voor bepaalde sociale voorzieningen of hulpregelingen. Wij geven u graag advies op basis van uw persoonlijke situatie en helpen waar nodig met het opstellen van een betalingsregeling.                  

Energietoeslag ter compensatie van hoge energiekosten

Vanwege de sterk gestegen energieprijzen maakte het Rijk eind 2021 bekend dat huishoudens met een laag inkomen een energietoeslag ontvangen. De energietoeslag is een bijdrage voor uw energiekosten.

Inwoners met een laag inkomen hebben dit jaar weer recht op een energietoeslag van € 1.300,00. Helaas kunnen zij die nog niet aanvragen. Het wetsvoorstel dat de toeslag mogelijk maakt, is medio juli 2023 naar de Tweede Kamer gestuurd. Die gaat het pas na de zomer behandelen.

Zolang de wet er niet is, krijgt de gemeente geen geld om de energietoeslag uit te keren. Als er meer bekend is, verschijnt dat op deze pagina: Energietoeslag.

Waar kunt u nog meer terecht?
Geldzorgen reiken vaak verder dan enkel het betalen van de energierekening of de huur van uw woning. Het kan lastig worden om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is goed om te weten dat er in onze gemeente uit diverse hoeken hulp geboden wordt.

Sociaal contactpunt gemeente Goeree-Overflakkee:
Lukt het u niet om rond te komen en wilt u daarover in gesprek?  Vraag een informatie- en adviesgesprek aan bij het team schuldhulpverlening van de gemeente Goeree-Overflakkee. Zij zijn er ook voor andere vragen rond geldzorgen of hulp bij het invullen van een aanvraag.

Bel hiervoor met het Sociaalcontactpunt. Te bereiken via 14 0187, optie 1.

Overzicht van andere hulpaanbieders op het eiland
De gemeente heeft voor alle inwoners een handig overzicht gemaakt van contactpunten en organisaties bij wie u in het geval van geldzorgen terecht kunt. Dit overzicht vindt u in onderstaande brief en op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee: https://www.goeree-overflakkee.nl/geldzorgen-en-armoede.

Klik op onderstaande afbeelding om de brief van de gemeente over mogelijkheden bij geldzorgen te openen. 
 

Veelgestelde vragen

Lees verder:
Neem contact op Betalingsregeling aanvragen Energietoeslag aanvragen