Geldzorgen en energietoeslag

Kunt u de (energie)rekening moeilijk of niet meer betalen? Dan is het fijn om te weten dat verschillende organisaties u kunnen adviseren en helpen. Maakt u zich zorgen over het oplopen van een huurachterstand of kunt u de huur niet meer betalen? Dan adviseren we u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Samen met u kunnen wij kijken of u in aanmerking komt voor bepaalde sociale voorzieningen of hulpregelingen. Wij geven u graag advies op basis van uw persoonlijke situatie en helpen waar nodig met het opstellen van een betalingsregeling.                  

Energietoeslag ter compensatie van hoge energiekosten

Vanwege de sterk gestegen energieprijzen maakte het Rijk eind 2021 bekend dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag ontvangen. Dat was € 800,00 en is inmiddels verhoogd naar € 1.300,00. Dit geld is bestemd voor het betalen van de hogere energierekening. De aanvraagtermijn voor energietoeslag 2022 is gesloten op 31 december 2022. Er komt weer een energietoeslag voor 2023. Het is nog niet bekend wanneer u deze aan kunt vragen. De Rijksoverheid werkt nog aan de wet die daarvoor nodig is. Wilt u meer weten over de energietoeslag, hoe u de toeslag aanvraagt en wanneer u er recht op heeft? Lees dan verder op de website van de gemeente op de pagina: Energietoeslag.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Is een groot deel van uw inkomen nodig om de energierekening te betalen? Dan biedt het Tijdelijk Noodfonds Energie uw steun. Dit noodfonds betaalt voor een periode van 6 maanden een deel van uw energierekening. U kunt nu checken of u in aanmerking komt en het Noodfonds meteen aanvragen via https://noodfondscheck.geldfit.nl/

Waar kunt u nog meer terecht?

Geldzorgen reiken vaak verder dan enkel het betalen van de energierekening of de huur van uw woning. Het kan lastig worden om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is goed om te weten dat er in onze gemeente uit diverse hoeken hulp geboden wordt.

Sociaal contactpunt gemeente Goeree-Overflakkee:
Lukt het u niet om rond te komen en wilt u daarover in gesprek?  Vraag een informatie- en adviesgesprek aan bij het team schuldhulpverlening van de gemeente Goeree-Overflakkee. Zij zijn er ook voor andere vragen rond geldzorgen of hulp bij het invullen van een aanvraag.

Bel hiervoor met het Sociaalcontactpunt. Te bereiken via 14 0187, optie 1.

Overzicht van andere hulpaanbieders op het eiland
De gemeente heeft voor alle inwoners een handig overzicht gemaakt van contactpunten en organisaties bij wie u in het geval van geldzorgen terecht kunt. Dit overzicht vindt u in onderstaande brief en op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee: https://www.goeree-overflakkee.nl/geldzorgen-en-armoede.

Klik op onderstaande afbeelding om de brief van de gemeente over mogelijkheden bij geldzorgen te openen. 
 

Veelgestelde vragen

Lees verder:
Neem contact op Betalingsregeling aanvragen Energietoeslag aanvragen