Verduurzaming van uw woning

Stap voor stap werken we aan een duurzamer woningbezit. Een duurzaam huis is comfortabel, beter voor uw portemonnee door de lagere energierekening én beter voor het klimaat en onze toekomstige generaties. Wat kunt u doen aan verduurzaming en wanneer is uw woning aan de beurt? We leggen hieronder graag uit hoe we het verduurzamen van ons woningbezit aanpakken.

Duurzaamheidsmaatregelen per woning
Bij Oost West Wonen stimuleren we het aanbrengen van isolerende maatregelen. Voor het aanbrengen van isolerende maatregelen brengen we dan ook geen huurverhoging in rekening, wel zullen deze maatregelen effect hebben op het energielabel van uw woning en daardoor van invloed zijn op de puntenwaardering van de woning zodra deze opnieuw te huur komt.

Hieronder volgt een opsomming van maatregelen die per woning mogelijk zijn:

  • Heeft u enkel glas? Dan vervangen we deze op aanvraag door HR++ glas.
  • Op aanvraag brengen we vloerisolatie bij u aan, mits dit bouwkundig kan worden uitgevoerd.
  • Op aanvraag brengen we dakisolatie aan, mits dit installatietechnisch en bouwkundig mogelijk is.

Spouwmuurisolatie tijdelijk niet mogelijk
Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is op korte termijn helaas niet mogelijk. Diersoorten zoals vleermuizen, die mogelijk in de spouw aanwezig zijn, mogen en willen we niet verstoren en daarom is een langdurig en kostbaar onderzoek nodig voordat we ontheffing krijgen om de spouwmuurisolatie aan te brengen. Individuele aanvragen voor spouwmuurisolatie kunnen we daarom op de komende jarenniet oppakken.

E, F, G labels en verduurzamingsprojecten
Woningen met een E, F, of G energielabel, pakken we projectmatig aan. Vanuit de overheid is er de verplichting om voor 2028 alle woningen met een E,F en G label te verduurzamen tot minimaal een D label. Ieder jaar pakken we een aantal woningen projectmatig aan. Zo zorgen we ervoor dat uiterlijk 2028 alle woningen zijn verduurzaamd. U krijgt bericht wanneer uw woning aan de beurt is.

Ook als u in een woning woont waar binnen nu en drie jaar een verduurzamingsproject (EBM) uitgevoerd gaat worden zullen er op individueel verzoek geen energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.

Veelgestelde vragen