Geen objecten gevonden

Energietoeslag

Compensatie voor de stijgende energiekosten

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. De overheid helpt mensen met een laag inkomen om hun energierekening te kunnen blijven betalen. Dat doen ze met de energietoeslag. De energietoeslag is een bedrag van 800 euro. U krijgt dat geld als je inkomen rond het sociaal minimum is. De 800 euro van de energietoeslag is door de gemeente automatisch overgemaakt aan de huishoudens waarvan bekend was dat zij één van de volgende uitkeringen ontvangen. Zij kregen hier ook een brief over. Het gaat om huishoudens met een: 

  • Bijstandsuitkering;
  • IOAW of IOAZ-uitkering;
  • Bbz-uitkering levensonderhoud.

Ontving u in de eerste maanden van het jaar én op peildatum 1 maart 2022 één van deze uitkeringen, maar is het geld niet op uw rekening gestort? Vraag de energietoeslag dan aan bij de gemeente. Doe dat ook als u niet zeker weet of u er recht op hebt. U merkt vanzelf of u de toeslag krijgt. Als u te veel verdient, dan wordt u aanvraag afgewezen. Krijgt u een uitkering? Dan hoeft u de toeslag niet aan te vragen. U krijgt de 800 euro dan automatisch op je bankrekening. De energietoeslag heeft geen invloed op uw uitkering. Ook uw huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde.

Wilt u meer weten over de energietoeslag, hoe u de toeslag aanvraagt en wanneer u er recht op heeft? Lees dan verder op de website van de gemeente op de pagina: Energietoeslag 

Deel deze pagina