Wat kunt u doen als u de huur niet kunt betalen?

Heeft u een huurachterstand opgelopen of voorziet u problemen in het betalen van uw huur?  Bespreek deze zaken dan in een zo vroeg mogelijk stadium met ons. Samen met u kunnen wij kijken of u in aanmerking komt voor bepaalde sociale voorzieningen of hulpregelingen. Wij geven u graag advies op basis van uw persoonlijke situatie en helpen waarnodig met het opstellen van een betalingsregeling. Neem hiervoor contact op met één van onze medewerkers via 0187-22 11 00 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

[button]

[divider]

Wat is een betalingsregeling?

Met een betalingsregeling kunt u de huurachterstand over een langere periode in delen terugbetalen. 

Kunt u een betalingsregeling treffen?

In sommige gevallen is een betalingsregeling mogelijk. Bijvoorbeeld als uw huurschuld niet te groot is en u de achterstand binnen 6 maanden kunt inlopen. Het is belangrijk dat u betaalt volgens de afspraken die zijn gemaakt in de betalingsregeling. Gebeurt dat niet, dan zijn we genoodzaakt de regeling te stoppen. Een deurwaarder neemt de zaak dan over. De extra kosten die dit met zich meebrengt zijn voor u als huurder.

Wanneer een deurwaarder uw zaak al eerder heeft overgenomen is het niet meer mogelijk om een betalingsregeling te treffen.