Bij de overdracht van een woning controleren we altijd de staat van de woning. We vergelijken de huidige staat van de woning met de staat van toen u in de woning kwam. Natuurlijk houden we hierbij rekening met veroudering en slijtage.

Meestal is er zeven dagen na het plaatsen van de advertentie van uw woning een nieuwe huurder gevonden. Deze nieuwe huurder maakt een afspraak met u om de woning te bezichtigen. Wilt u zaken ter overname aanbieden, bijvoorbeeld een vloer, gordijnen of een kast op maat? Dan is dit bezoek meteen het moment om eventuele overnames te bespreken en vast te leggen. Gebruik daarvoor het overnameformulier. U krijgt dit formulier ook van ons bij de bevestigingsbrief van de huuropzegging. 

Heeft u een aanpassing gedaan in de woning waar u toestemming voor heeft gekregen van Oost West Wonen? Dan kunt u deze 'zelf aangebrachte voorziening' achterlaten in de woning of ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Wat er overgenomen wordt en wat de kosten hiervan zijn, stemt u zelf af met de nieuwe huurder. Wij ontvangen graag een getekend overnameformulier indien er zaken overgenomen worden. Verder regelt u dit zelf met de nieuwe huurder.