Geen objecten gevonden

100ste aanmelding Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee een feit!

Publicatiedatum: 21-07-2020

Oost West Wonen werkt sinds de start in september 2017 regelmatig met Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee. Onlangs ontvingen zij de 100ste aanmelding. Deze werd gedaan door een bewoner die op advies van de Gemeente contact heeft opgenomen met Buurtbemiddeling.

100 aanmeldingen sinds de start in september 2017
Is dit reden voor een feestje?
Nee, want achter dit cijfer gaat veel klein en groot leed schuil. Bewoners die zich niet veilig voelen, hun woongenot zijn kwijtgeraakt, overlast ervaren en er met de buren onderling niet meer uit komen.
Ja, want gelukkig kan men tegenwoordig ergens terecht, namelijk bij Buurtbemiddeling. Een voorziening ‘voor en door bewoners’, waarbij getrainde vrijwilligers bemiddelen bij ervaren overlast, ruzie of irritaties tussen buren of buurtgenoten.

De verwachting is zelfs dat Buurtbemiddeling de komende periode nog vaker om haar inzet gevraagd zal worden. “Een warme zomer leidt meestal tot meer ruzies tussen buren. In deze periode lopen de meldingen van geluidsoverlast en klachten over barbecues, vuurkorven en dieren op. Bovendien verwachten de buurt bemiddelende organisaties dat door de coronamaatregelen veel mensen deze zomer nog steeds thuis werken én ook vakantievieren. Ze adviseren buren om de spanningen snel in de kiem te smoren en op tijd aan de bel te trekken.” (bron: CCV - Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid)

100 keer is bewoners van Goeree-Overflakkee de kans geboden er met hun buren samen uit te komen met ondersteuning van de vrijwillige buurtbemiddelaars. Gelukkig is dat in veel situaties ook gelukt. Dit alles dankzij de tomeloze inzet van onze bemiddelaars! Vanuit een streven om het wonen op ons mooie eiland nog prettiger te maken en mensen dichter bij elkaar te brengen. Wilt u gebruik maken van Buurtbemiddeling of vrijwilliger worden? Kijk voor meer informatie op onze website www.gobb.nl

Deel deze pagina