Geen objecten gevonden

Alle huurwoningen Oost West Wonen aangesloten op glasvezel van DELTA Fiber

Publicatiedatum: 27-10-2021

Marleen van de Kamp, bestuurder van Oost West Wonen en Michiel Admiraal, directielid DELTA Fiber Netwerk, hebben een overeenkomst gesloten om alle huurwoningen van Oost West Wonen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk. Hierdoor zijn straks de ruim 6.500 woningen van Oost West Wonen op de toekomst voorbereid en krijgen huurders de mogelijkheid om zonder aansluitkosten gebruik te maken van een abonnement op glasvezel.

Aanvulling op eerdere overeenkomst
Oost West Wonen wil al haar huurwoningen voorzien van een glasvezelaansluiting tot in de meterkast. Er was al een overeenkomst om de huurwoningen in Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet te voorzien van een glasvezelkabel met bijbehorend kastje (FTU). Met deze aanvullende overeenkomst volgen nu ook de woningen in de overige 11 dorpen van Goeree-Overflakkee. De aanleg is al van start gegaan in Ooltgensplaat en Oude-Tonge. Daarna volgen de werkzaamheden, uitgevoerd door aannemer Volker Wessels Telecom, in de andere kernen.

Glasvezel onmisbaar
Marleen van de Kamp legt uit: “Onze huurders maken steeds meer gebruik van digitale kanalen. Of dat nu is om thuis te werken of voor zorg op afstand, snel en betrouwbaar internet vinden wij heel belangrijk als basiskwaliteit van onze woningen. Toekomstbestendig internet hoort wat ons betreft bij de standaarduitrusting van een moderne woning, zowel voor onze huidige als toekomstige huurders.”

Michiel Admiraal vult aan: “We zijn blij dat Oost West Wonen al haar woningen van glasvezel wil voorzien en de huurders helpt om de aansluiting zonder aansluitkosten in de woning te krijgen. Glasvezel is het beste netwerk en onmisbaar voor snel en stabiel internet, maar ook voor toepassingen zoals domotica en zorg gerelateerde toepassingen. DELTA Fiber Netwerk legt door de hele gemeente Goeree-Overflakkee glasvezelnetwerken aan en zorgt ervoor dat klanten van ons netwerk nu en in de toekomst zorgeloos online kunnen zijn.”

Op de foto: Ondertekening van de overeenkomst met DELTA Fiber.

Staand van links naar rechts: Leo Scharenborg (DELTA Fiber), Kees van Dam, Joel Maassen en Lukas Willems (DELTA Fiber).
Ondertekenaars: Michiel Admiraal (DELTA Fiber) en Marleen van de Kamp (Oost West Wonen).

Deel deze pagina