Geen objecten gevonden

Bouw levensloopbestendige woningen in Achthuizen en Sommelsdijk

Publicatiedatum: 13-10-2021

Het aantal ouderen op Goeree-Overflakkee stijgt. Door de vergrijzing en een stijging van de zorgvraag is er steeds meer behoefte aan levensloopbestendige woningen in het dorp waar men woont, maar op dit moment zijn die er onvoldoende. Woningcorporatie Oost West Wonen wil daarom het aantal van dit soort woningen vergroten. Daar wordt op allerlei plaatsen op het eiland aan gewerkt. Marleen van de Kamp van Oost West Wonen en Ivo Zweekhorst van aannemingsbedrijf Kroon & de Koning hebben afgelopen dinsdag de laatste handtekeningen gezet op de aannemingsovereenkomst voor de bouw van 16 levensloopbestendige woningen, 9 in de Kerkstraat-Polderstraat in Achthuizen en 7 in de Joos Jansestraat in Sommelsdijk. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de intentieovereenkomst die in 2019 opgesteld is door een van de fusiepartners van Oost West Wonen.

Renoveren niet mogelijk
“Het aanpassen van bestaande huurwoningen is in veel gevallen een geschikte manier om het aantal levensloopbestendige woningen te vergroten, maar dat is niet altijd mogelijk”, vertelt Kees van Dam, manager vastgoed bij Oost West Wonen. “Dit kan bijvoorbeeld komen door de leeftijd van de woningen of bouwkundige problemen. In dat geval kiezen we voor nieuwbouw, zodat ons woningaanbod toekomstbestendig is en blijft.”

Zo lang mogelijk thuis wonen in het eigen dorp
Marleen van de Kamp: “We krijgen regelmatig van ouder wordende eilandbewoners te horen dat ze zo lang mogelijk in hun eigen huis en in hun eigen dorp willen blijven wonen. Vooral in de kleine kernen op Goeree-Overflakkee, zoals in Achthuizen, ontbreekt het aan voldoende geschikte woningen. Naast de aanpassing van bestaande huizen, zijn we daarom blij dat we met de bouw van deze woningen een kleine bijdrage kunnen leveren aan die steeds groter wordende behoefte.”

Terugkeergarantie en mogelijkheid tot inschrijving
Een aantal voormalige bewoners van de Kerkstraat en Polderstraat maken gebruik van een terugkeergarantie. Woningzoekenden kunnen hun belangstelling via de reguliere weg kenbaar maken bij Oost West Wonen. Er is inmiddels gestart met de bouw-voorbereidende werkzaamheden. In het derde kwartaal van 2022 krijgen de huurders de sleutel.

Op de foto: Ondertekening van de aannemingsovereenkomst voor de bouw van de woningen in de Joos Jansestraat (Sommelsdijk) en Kerkstraat-Polderstraat (Achthuizen).

Staand van links naar rechts: René Kom (Kroon & De Koning), Andre Smits, Petra van der Waal-Kom en Kees van Dam (allen Oost West Wonen).
Ondertekenaars: Ivo Zweekhorst (Kroon & De Koning) en Marleen van de Kamp (Oost West Wonen).

Deel deze pagina