Geen objecten gevonden

Doe mee met leefbaarheidsonderzoek Goeree-Overflakkee!

Publicatiedatum: 03-05-2021

De gemeente Goeree-Overflakkee en woningcorporatie Oost West Wonen voeren deze weken samen een groot leefbaarheidsonderzoek uit. Ze willen weten wat inwoners vinden van hun eigen dorp en buurt. Is het er leuk en fijn om te wonen? Hoe veilig voelen inwoners zich thuis of op straat? Is er goed contact met de buren?

De resultaten worden gebruikt om inzicht te krijgen in wat er in elk van de veertien dorpskernen speelt en leeft. Zo kan er gericht geïnvesteerd worden in het verbeteren van de leefbaarheid, om zo ook het wonen op Goeree-Overflakkee (nog) aantrekkelijker te maken. Om een goed beeld te krijgen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Zowel de woningcorporatie als de gemeente hopen op een hoge respons.

De brief met de uitnodiging om deel te nemen valt deze week op de mat bij ruim 18.000 huishoudens. In de brief zit een persoonlijke inlogcode, waarna inwoners op een speciale website tot en met 23 mei 2021 de vragenlijst kunnen invullen. Eventueel kan de vragenlijst ook opgestuurd worden.

Het is de eerste keer dat de woningcorporatie en de gemeente samen dit onderzoek uitvoeren. De partijen hebben de expertise ingeroepen van onderzoeksbureau Rigo voor het ontwikkelen van de leefbaarheidsmonitor. De onderzoekers analyseren zowel bestaande data uit de veertien kernen als de resultaten van de vragenlijst. Het is de bedoeling dat half augustus de resultaten bekend worden gemaakt via onder andere de websites van Oost West Wonen en de gemeente.

Deel deze pagina