Geen objecten gevonden

Een praatje met...De familie van Kampen uit Oude-Tonge

Publicatiedatum: 14-07-2022

 

Meneer en mevrouw Van Kampen huren al meer dan vijftig jaar. Hun eerste huurhuis was van woningbouwvereniging Samenwerking uit Oude-Tonge. Nu wonen ze bijna twintig jaar in de Bernhardstraat. 

"In vijftig jaar tijd is er van alles veranderd. Ten goede,” vindt het echtpaar. “Vroeger kon je wel zeggen dat er iets mis was aan de woning, maar dan gebeurde er maar weinig. Dat is nu 100% verbeterd. Bij Oost West Wonen komen ze meteen in actie. Een wereld van verschil!”

Doktersadvies
Kort na hun huwelijk vonden meneer en mevrouw Van Kampen via via een huisje in de Julianastraat. “Daar werd onze dochter geboren, maar dat was
toch zo’n vochtig huis. Het arme kind was steeds stikbenauwd,” herinnert mevrouw Van Kampen zich nog goed. “De dokter vertelde ons over nieuwbouwplannen aan de Kennedystraat en de Marshallstraat. Die woningen kregen allemaal een cv en dat zou veel beter zijn voor de gezondheid van onze dochter. Met doktersadvies kregen we via de woningbouwvereniging zo’n woning toegewezen. En de dokter had gelijk: uiteindelijk hebben we daar bijna dertig jaar heerlijk gewoond.”

Overal naaktslakken
Met het klimmen van de jaren kreeg mevrouw Van Kampen moeite met traplopen. Zodoende verhuisde het echtpaar bijna twintig jaar geleden naar een gelijkvloerse huurwoning in de Bernhardstraat. Het merkwaardige was dat er zoveel naaktslakken rondkropen. “Al van begin af aan,” aldus meneer Van Kampen. “Ik heb daar na een paar maanden over gebeld met de woningbouwvereniging. Ze konden niks voor ons betekenen, kreeg ik te horen.” Mevrouw van Kampen vult aan: “Maar vier jaar geleden werd het echt te erg. Die beesten kropen zelfs binnen in de slaapkamer en ze zaten in de pannen!”

Keurig geregeld
Een lang verhaal kort. “Ik heb weer gebeld en toen kwam opzichter Martin van Eijkeren de situatie controleren. Wat bleek? Het was drijfnat onder de woning. De balken onder de vloer waren zelfs versleten! Oost West Wonen kwam meteen in actie en liet een betonnen vloer storten. De mensen van Oost West Wonen
hebben alles keurig geregeld en in de gaten gehouden. Sindsdien hebben we geen naaktslak meer gezien. Ja, voor ons is alles ten goede veranderd!”

Het interview met meneer en mevrouw van Kampen is een artikel uit het huurdersmagazine 'thuis best'. Navigeer naar onderstaande pagina om het hele magazine te lezen:
https://www.oostwestwonen.nl/over-oost-west-wonen/nieuws-publicaties/huurdersmagazine

 

Deel deze pagina