Geen objecten gevonden

Eerste bewoners Oranjelaan Stad aan ‘t Haringvliet

Publicatiedatum: 15-06-2020

In Stad aan ‘t Haringvliet bouwden wij twee nieuwe seniorenwoningen. Inmiddels hebben de eerste bewoners de sleutels ontvangen en kunnen zij de verhuizing gaan voorbereiden. Op de plek waar eerder het Groene Kruisgebouw stond en later de plaatselijke huisarts een tijdelijke praktijk had, staan nu de twee nieuwe huizen.

Nul op de Meter

De woningen zijn speciaal gebouwd voor senioren die kleiner en levensloop bestendig willen gaan wonen. In de huizen is gelijkvloers wonen mogelijk en qua indeling geschikt voor mensen met een rollator of rolstoel. Ook zijn de woningen vast voorbereid op het aardgas vrij maken van het dorp in 2025: ze hebben geen gasaansluiting meer en hebben de nieuwste technieken zoals een warmte terugwin systeem, warmtepomp en zonnepanelen.

Nieuwe bewoners

Voor de nieuwe bewoners was de sleuteloverdracht een feestelijk moment. Coronaproof op 1,5 meter afstand tekenden zij buiten de huurcontracten en kregen zij de sleutels officieel overhandigd. De toekomstige buren komen beiden uit het dorp en kennen elkaar dus al goed. De heer en mevrouw De Bruin kijken er naar uit om te verhuizen naar de gelijkvloerse woning. Nu wonen zij in een eengezinswoning, maar die werd langzamerhand echt te groot voor hen beiden. Naast hen komen de heer en mevrouw Bechtum wonen. Zij gaat terug naar haar roots: als baby werd zij geboren in de Oranjelaan en nu hebben zij deze nieuwbouwwoning toegewezen gekregen in dezelfde straat. Een prachtig plekje vinden ze beiden met aan de achterkant vrij uitzicht tot aan de Zeedijk.

Deel deze pagina