Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Elektrisch koken de standaard vanaf 1 juli 2022

Publicatiedatum: 12-04-2022

We staan voor een grote uitdaging om de wereld leefbaar te houden. Daarin hebben we allemaal een rol. Om de opwarming van de aarde niet verder te laten oplopen is ons doel om in 2050 onze woningen duurzaam te kunnen verwarmen. Nieuwe woningen die we nu bouwen zijn al Nul op de Meter-woningen en hebben geen aardgasaansluiting. Het is even wennen, dat zeker, maar uiteindelijk zal heel Nederland van het aardgas af moeten. Daarom is bij nieuwbouw elektrisch koken de nieuwe standaard en streven we zelfs naar aardgasloos wonen. 

Elektrisch koken wordt de standaard 

Elke woning die we aan een nieuwe huurder verhuren, voorzien we van een aansluiting voor elektrisch koken. We verwijderen daarbij de aansluiting voor het koken op aardgas. Koken op aardgas wordt zo steeds meer verleden tijd. 

Oost West Wonen gaat nog een stapje verder

Als huurders in plaats van op gas voortaan elektrisch willen koken, maar er is geen sprake van een keukenrenovatie dan komen de kosten van de elektra-aansluiting voor rekening van Oost West Wonen. We zorgen dan voor een 2-fasen perilex aansluiting. Zo stimuleren we ook deze huurders om over te stappen op elektrisch koken.

Energiebespaartips

Wilt u energie besparen, meer comfort en een lagere energierekening? Tochtstrips, korter douchen, radiotoren regelmatig ontluchten, lampen uit. Energie besparen is vaak een kleine moeite. Wij hebben 24 handige tips voor u op een rijtje gezet, van de grootste besparingen tot kleine "winstpakkers". 

Deel deze pagina