Geen objecten gevonden

Energiebesparende maatregelen: Bij mevrouw Van Oostende thuis

Publicatiedatum: 11-08-2022

Om de wereld leefbaar te houden, staan we voor een grote uitdaging. Het is belangrijk om minder materialen uit de aarde te halen en CO2-uitstoot te verminderen. Ook als we ons huis verwarmen. Oost West Wonen heeft de ambitie om alle woningen voor 2050 aardgasloos te verwarmen. Dat is een grote opgave die vele jaren gaat duren, maar ook nu kunnen we al veel doen om uitstoot te verminderen. Welke maatregelen nemen we precies om energie te besparen? En wat betekent dat voor u als huurder?

Om te beginnen is elke woning die we nu bouwen een nul-op- de-meterwoning zonder aardgasaansluiting. Bij bestaande huurwoningen proberen we rekening te houden met de situatie van onze huurders. Dat leest u bijvoorbeeld in het verhaal van mevrouw Van Oostende.

"Geen koude voeten meer dankzij de isolatiekorrels onder de vloer"
De huurwoning van mevrouw Van Oostende is grondig geïsoleerd. Net als de andere woningen bij haar in de buurt. “Ik vind het prachtig. Bij mij was alles dan ook heel
netjes geregeld,” vertelt ze. “Ik merk nu goed het verschil. Ik heb geen koude voeten meer dankzij de isolatiekorrels onder vloer. En nog fijner: sinds het
plafond in de slaapkamer is geïsoleerd, ben ik niet meer verkouden geweest!”

De werkzaamheden in en om haar woning in Dirksland gingen niet ongemerkt voorbij. “Alles bij elkaar waren ze hier zo’n zeven maanden bezig. Er zijn nieuwe ramen geplaatst, ventilatieroosters, zes zonnepanelen plus een ventilatiewarmtepomp. Verder is het dak van binnenuit geïsoleerd en de vloer dus ook. In huis hangen nu apparaatjes die de luchtkwaliteit meten.”

Mevrouw Van Oostende is al 33 mantelzorger van meneer De Vos. “Vanwege mijn gezondheid en die van meneer De Vos kon bij ons steeds één klus tegelijk worden uitgevoerd. Anders zou het te druk worden. Dat is vooraf besproken met de opzichter van de aannemer. En zo is het ook gegaan. Daar ben ik heel blij mee. De klusmannen kregen van mij altijd een lekker bakje koffie.”

-

Het interview met mevrouw Van Oostende is een artikel uit het huurdersmagazine 'thuis best'. Navigeer naar onderstaande pagina om het hele magazine te lezen:
https://www.oostwestwonen.nl/over-oost-west-wonen/nieuws-publicaties/huurdersmagazine

 

Deel deze pagina