Geen objecten gevonden

Huurders geholpen bij onkruidbestrijding en bijhouden van de tuin

Publicatiedatum: 15-03-2022

Wie zijn tuin schoon wil houden reserveert geen grond voor onkruid, zo sprak een voormalig secretaris-generaal in de jaren 50. Onkruid, een ander woord voor lokaal ongewenste planten, is er in veel verschillende soorten en komt vaak weer terug. Het verwijderen van onkruid is voor de meeste mensen niet een favoriete bezigheid. Daarom komt woningcorporatie Oost West Wonen met een oplossing voor mensen die hun tuin niet zelf kunnen verzorgen.

Het netjes houden van de tuin en de zij- en achterpaden is een verantwoordelijkheid van de huurder. Het verwijderen van onkruid zorgt behalve voor een schoner straatbeeld voor een veiligere straat en voor een prettigere woon- en leefomgeving. “Uiteraard willen we dit op een milieu vriendelijke manier laten gebeuren. Om onze huurders daarbij te helpen krijgt elke nieuwe huurder met een tuin een handige onkruidbezem, die gebruikt kan worden voor het verwijderen van grof en fijn onkruid op moeilijk bereikbare plekken. We hopen dat dit letterlijk en figuurlijk een stok achter de deur is om de tuin en omgeving onkruidvrij te houden”, aldus opzichter Arnold van’t Wout van Oost West Wonen.

Tuinabonnement
Het lukt niet iedereen om de tuin en de straat te onderhouden. Om iedereen te kunnen laten genieten van een mooie en goed onderhouden omgeving, introduceert Oost West Wonen in samenwerking met Rozima Hoveniers een tuinabonnement. Van het sproeien van onkruid tot het snoeien van de heg. Er zijn verschillende opties, die de huurder in overleg met de hovenier kan kiezen. Meer informatie over de mogelijkheden is te vinden op de website van Oost West Wonen.

Deel deze pagina