Geen objecten gevonden

Oost West Wonen voorziet elke huurwoning van rookmelders

Publicatiedatum: 03-06-2022

 

U wilt er liever niet aan denken: brand in uw woning. En zeker niet ’s nachts wanneer u – en uw gezinsleden – liggen te slapen. Een rookmelder kan ik dit geval uw leven redden. Want zodra het alarm van de rookmelder afgaat, kunt u zo snel als mogelijk uw woning verlaten. Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders in alle woningen verplicht. Op iedere verdieping van een huis waar gewoond wordt, moet minstens één goedgekeurde rookmelder hangen. Graag brengen wij u op de hoogte wat dit voor u betekent. U heeft er, op wat klein onderhoud na, weinig omkijken naar.

Eind vorig jaar heeft u aan ons laten weten of u rookmelders in uw woning heeft. Na het in kaart brengen van alle reacties zijn wij achter de schermen druk aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat iedere huurder straks voldoende rookmelders in de woning heeft. 

Ik heb voldoende rookmelders in mijn woning

Deze zullen worden overgenomen door Oost West Wonen. Heeft u een onderhoudscontract, bijvoorbeeld bij Brand Preventie Nederland, dan zal ook deze door ons worden overgenomen. Het is dus niet nodig om op korte termijn nog een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Jaarlijks zullen wij dan de batterijen van de melders vervangen.

Ik heb nog geen of onvoldoende rookmelders

Daar waar geen rookmelders aanwezig zijn, worden er vanaf 1 juli nieuwe rookmelders met een levensduur van 10 jaar geplaatst. Huurders zullen via een brief nog op de hoogte gesteld worden en ze krijgen vanzelf bericht wanneer de rookmelders geplaatst worden.

Kijk voor meer informatie op https://www.oostwestwonen.nl/ik-ben-huurder/reparaties-en-onderhoud/rookmelders

 

Deel deze pagina