Geen objecten gevonden

Stad Aardgasvrij: meld u aan voor een schouw van uw woning

Publicatiedatum: 21-11-2022

Stad Aardgasvrij is een nieuw en uniek project in Nederland. Als 70% van de inwoners, zowel woningeigenaren als huurders, en ondernemers met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet, vóór een aardgasvrij Stad stemt en collectief overstapt op groene waterstof zal Stad de eerste dorpskern in Nederland zijn waar inwoners gezamenlijk deze overstap maken. In 2050 moeten alle woningen en gebouwen in Nederland aardgasvrij zijn. Dit project is een unieke kans om collectief over te stappen op een alternatief voor aardgas.

Via een draagvlakmeting wordt bepaald of er voldoende interesse is onder de inwoners en ondernemers van Stad. De draagvlakmeting vindt komend jaar plaats. Alleen als meer dan 70% voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet in 2025 stemt, gaat het project door. Ook als huurder van Oost West Wonen heeft u een stem. Wanneer u niet gaat stemmen, stemt u automatisch nee. 

Wat betekent dit voor u als huurder?
Iedereen in Stad met een aardgasaansluiting mag meebeslissen. U en alle andere huurders met een aardgasaansluiting dus ook. Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Regelmatig ontvangt u vanuit Stad Aardgasvrij informatie over het project. Ook worden er informatieavonden georganiseerd, waar u als huurder van Oost West Wonen van harte welkom bent. Wanneer er aparte voorwaarden gelden voor huurders wordt dat in de communicatiemiddelen vermeld of zullen we u net als met deze brief apart informeren.

Hoe zit het met de kosten?
We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over de kosten. Daar kunnen we duidelijk over zijn. De kosten die gemaakt worden voor de overstap op waterstof, worden voor u vergoed. Dit kan door de subsidies die het project heeft gekregen van het rijk.  Als er voldoende draagvlak is en het project doorgaat, krijgt u gratis een nieuwe waterstof cv-ketel, een subsidie voor de overstap naar elektrisch koken en een gratis aangepaste meterkast. Ook is de waterstofprijs voor 15 jaar vastgesteld en betaalt u nooit een hogere prijs dan wat u voor aardgas zou betalen. De prijs die voor 15 jaar is vastgezet, komt overeen met 90 cent per kubieke meter aardgas en dat is inclusief de belastingen en BTW. Dit is lager dan de gasprijs die u nu betaalt.

We komen graag bij u langs voor een schouw
Iedereen in Stad aan ’t Haringvliet met een aardgasaansluiting kan zich aanmelden voor een gratis schouw. Tijdens een schouw komt er iemand bij u langs die kijkt wat er moet gebeuren in uw huis om over te kunnen stappen op groene waterstof. Ook krijgt u informatie over de beschikbare subsidies voor elektrisch koken en kijken we met u welke aanpassingen er nodig zijn om uw keuken geschikt te maken voor een elektrische kookplaat. Omdat wij het belangrijk vinden om u goed te informeren en minimaal 70% van onze woningen willen schouwen, zullen we binnenkort persoonlijk contact opnemen met onze huurders om een afspraak in te plannen. Wilt u hier niet op wachten en liever gelijk een afspraak inplannen voor de schouw? Dan kan dat door te bellen naar 06 – 154 86 478 of via de website www.stadaardgasvrij.nl/aanmelden-schouwen/.

Meer informatie of vragen?
Heeft u vragen over het project Stad Aardgasvrij of de schouw van uw woning? U kunt elke woensdag van 13.00 tot 18.00 uur terecht in het Inspiratiehuis aan de Jan van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ’t Haringvliet. Ook kunt u contact opnemen met Bobby Groenewoud via stadaardgasvrijgmailcom of 06 – 154 86 478. 

Op www.stadaardgasvrij.nl vindt u meer informatie, actueel nieuws en veelgestelde vragen over het project.

Deel deze pagina