Geen objecten gevonden

Wist u dat het onderverhuren van uw woning niet is toegestaan?

Publicatiedatum: 15-12-2022

Misschien heeft u het uzelf weleens afgevraagd. Mag ik mijn huurwoning (tijdelijk) aan een ander verhuren? Het antwoord daarop is nee. Het onderverhuren van een sociale huurwoning, zonder dat u daar schriftelijke toestemming voor heeft van Oost West Wonen, valt onder woonfraude en is niet toegestaan. Van onderhuur is sprake als u de woning voor een deel of in zijn geheel aan een ander verhuurt en daar huur voor vraagt.

Wanneer u als huurder een woning van Oost West Wonen accepteert, verwachten wij dat u de woning als hoofdverblijf en woonruimte voor uzelf en uw gezinsleden gebruikt. Tenzij er schriftelijk iets anders is afgeproken, staat op het onderverhuren van uw woning én het adverteren van uw woning een flinke boete.

Heeft u problemen met het betalen van uw huur?

Het onderverhuren van uw woning is dan zeker niet de juiste oplossing. Wij willen u vragen om uw geldzorgen zo snel mogelijk met ons te bespreken. Wij kijken graag samen met u naar een passende oplossing.

(Dringend) op zoek naar een huurwoning? Ons aanbod vindt u altijd op onze website

Het vinden van een huurwoning, zeker als u deze dringend nodig heeft, kan soms frustrerend zijn. Dat begrijpen we maar al te goed. Doordat de nood hoog is, kan het verleidelijk zijn om ook te reageren op niet-officiële woningadvertenties. Om teleurstelling of erger te voorkomen, willen we u vragen om scherp te blijven en bij twijfel over de legitimiteit van een aanbod altijd eerst contact te leggen met Oost West Wonen.

Deel deze pagina