Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Feestelijke sleuteloverdracht duurzame en levensloopbestendige woningen in Achthuizen

Feestelijke sleuteloverdracht duurzame en levensloopbestendige woningen in Achthuizen

Leestijd: 2 min

 

Maandag 20 juni ontvingen huurders de sleutel van hun nieuwe woning aan de Polderstraat en Kerkstraat in Achthuizen. Het gaat om 9 levensloopbestendige en nul-op-de-meter woningen van Oost West Wonen. De bouw is gerealiseerd door aannemer Kroon & De Koning. Huurders namen de sleutel van hun nieuwe woning blij in ontvangst.

Door de vergrijzing en een stijging van de zorgvraag is er steeds meer behoefte aan levensloopbestendige woningen op het eiland. Veel eilandbewoners willen zo lang mogelijk in hun eigen huis en dorp blijven wonen.

Thuis in Achthuizen
“Vanuit Oost West Wonen zijn we blij dat we daar met de oplevering van deze woningen een steentje aan bij kunnen dragen,” vertelt Marleen van de Kamp, directeur-bestuurder Oost West Wonen. Een aantal voormalige bewoners van de Kerk- en Polderstraat maakten gebruik van de terugkeergarantie en keren met de verhuizing naar hun nieuwe thuis terug in hun oude en vertrouwde straat. “We hebben er alle vertrouwen in dat de huurders zich snel thuis zullen voelen in hun nieuwe, toekomstbestendige woning.”

Duurzaam wonen
De woningen aan de Polder- en Kerkstraat zijn zeer energiezuinig en allen voorzien van een warmtepompinstallatie, zonnepanelen, driedubbelglas en een stevig isolatiepakket. Nul-op-de-meterwoningen worden ze ook wel genoemd. Tijdens een rondje door de nieuwe woning namen medewerkers van Oost West Wonen de huurders mee in wat dit voor hun woongemak en het gebruik van de woning betekent. 

“Het is voor ons voor het eerst dat we in zo’n nieuwe en moderne woning gaan wonen,” vertelt Dhr. Zuijdijk als één van de huurders die terugkeert naar zijn oude vertrouwde straat. “De goede isolatie en de energiebesparing die dit oplevert gaat ons veel woongemak bieden.”